dilluns, 24 de novembre del 2008

Divendres 28/11/08: Teatre a Can Vies en suport a Vallespir 25


Aquest divendres 28 de novembre a les 19.00h a Can Vies el grup de teatre de l’oprimit Teatreviesas fa una peça de teatre-foro sobre violència immobiliària i més en concret sobre el “mobbing” que es diu "La vida no es pot empaquetar". En aquesta peça veiem representades diferents conseqüències de la violència immobiliària i com aquestes oprimeixen a diferents personatges (destrucció dels barris, assetjament immobiliari, la desesperació de buscar pis, inmigració i precarietat laboral...) La peça en si dura 20 minuts i després es passa a realitzar un foro-debat, on es plantegen diferents preguntes (això passa? per què? podria algun personatge canviar les coses?); des de la intervenció del públic ( que passa a convertir-se a espect-actor) les opinions i propostes seran posades en escena per elles mateixes, substituint algun dels personatges tantes vegades com calgui. Contarem en aquesta ocasió amb la presència d'en Felip, un afectat directe de l'assetjament inmobiliàri al Barri de Sants (Vallespir 25), que ens podrà explicar de més a prop la seva situació actual.
Ens agradaria molt que vinguessiu a participar!!
Després hi haurà sopador i festeta-cabaret fins les 2h, a la que esteu invitadíssimes!
Agraïm la difusió!
+ informació sobre nosaltres: teatraviesas.blogspot.com
En el teatre convencional, els espectadors contemplen amb distància la acció dels actors o personatges, són observadors de les imatges que se li presenten. En el Teatre dels oprimits i les oprimides (T.O.) s’ ofereixen aquestes imatges per a destruir-les al moment i substituir-les per a altres; El públic passa de ser espectador passiu a ser espect-actor, participant actiu, creador, a estar disposat a intervenir. En el primer cas es tracta d’una acció fictícia que substitueix a la real. En el segon, la acció que es pressuposa, prepara i assaja la acció real, la que ens permetrà transformar la realitat que desitgem canviar.
En el teatre convencional, l’ actor obra en el meu lloc, però no en el meu nom. En el teatre de l’ Oprimit, tothom pot intervenir i la no intervenció ja és una forma d’intervenció. L’objectiu del T.O. no és arribar a un equilibri tranquil·litzador, sinó a un desequilibri que condueixi a l’acció. Transformant l’escena em transformo!

1 comentari:

emi ha dit...

Aquí us deixo el link de la nova web de Teatraviesas:

http://teatraviesas.org